De Lochemse Evenementen Organisatie (L.E.O.) is opgericht op 5 juli 1895 onder de naam Vereniging Volksvermaak. Het heeft als doel het wonen en leven in Lochem nog prettiger te maken d.m.v. het organiseren van diverse evenementen voor de gehele bevolking; in het bijzonder evenementen in het kader van Nederland en Oranje.

De vereniging was oorspronkelijk enkel opgericht met als doel het organiseren van een feest wegens de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898. Koningin Wilhelmina werd op 6 september 1898 ingehuldigd in de Nieuwe kerk te Amsterdam in aanwezigheid van o.a. haar moeder, Koningin Emma, die vanaf het overlijden van Koning Willem III als regentes optrad voor haar minderjarige dochter, Koningin Wilhelmina. Koningin Wilhelmina was na de dood van haar vader op 23 november 1890 reeds op 10-jarige leeftijd Koningin der Nederlanden.

Op 21 maart 1935 werd de naam van de vereniging gewijzigd in Vereniging Voor Nederland en Oranje. Er werden feesten georganiseerd vanwege het huwelijk van Prinses Juliana en Prins Bernhard, maar ook de geboorte van Prinses Beatrix zorgde voor festiviteiten in Lochem. Vanaf september 1939 werden er geen festiviteiten meer georganiseerd vanwege de dreiging van de 2e wereldoorlog.

14 mei 1969 werd de naam Vereniging Voor Nederland en Oranje wordt gewijzigd in de huidige naam: Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje. We organiseerden onder andere dauwtrappen, koninginnedag, verschillende droppings werden er gehouden, en een zeskamp.

Tegenwoordig organiseren wij jaarlijks 5 evenementen: palmpasen, koningsdag, avondvierdaagse, herfsttintentocht en meerdere kaartcompetities en kaartavonden. Deze evenementen worden door een enthousiast team neergezet en uitgevoerd met een leuke groep vrijwilligers.

Wat doen wij

Onze activiteiten

Of het nu een klein evenement is of juist heel groot: organiseren doen wij met veel lol en plezier!

Avond4daagse

Met zijn allen ervaren we: warmte, zon, blaren, afstanden afleggen, water drinken, gezelligheid, zingen, snoepgoed, medailles, muziek van Advendo, Apollo Laren en de Graaf Otto Drumband.

Herfsttintentocht

4 verschillende afstanden wandelen, rustpunten, mensen uit heel Nederland doen mee, vallende kleurrijke herfstblaadjes, najaarszon, kou, wind, eekhoorns spotten, paddestoelen fotograferen.

Kaarten

Iedereen is welkom: jong en oud, competitieverband, losse avonden kaarten, gezelligheid, avondje uit, varierende prijzen, klaverjassen, jokeren, puntentelling, kaartmarathon, laagdrempelig.

Koningsdag

Oranje, spelletjes, oranjemarkt, muziek, Wilhelmus, optocht, dikke banden race, vogelschieten, dj's, dansen, en dit alles op de molengronden van Lochem met medewerking van diverse verenigingen en scholen.

Palmpasen

Palmpasenstok versieren, eieren zoeken, gekleurd ei vinden, beloning krijgen, paasoptocht onder begeleiding van muziekvereniging Advendo, geel, groen, kuikentjes, voorjaarsbloemen.

55

jarig bestaan

500+

succesvolle evenementen

36

vrijwilligers

450+

leden